MIR en overgewicht

Oorzaken van overgewicht

Mensen met overgewicht dragen een enorm sterke liefdesenergie in zich. Door aan de oorzaken van overgewicht te  werken, maak je deze liefdesenergie weer vrij. Dit is volgens mij een heel belangrijke schakel in de omwentelingen in de mensheid. Zie daarom mensen met overgewicht als belangrijke sleutelpersonen en steun ze zoveel je kan om het overgewicht in 1e instantie te accepteren en pas in 2e instantie afvallen tot doel te stellen. Wat het meest belangrijk is, is dat deze mensen oude pijnen helen en tot diepe zelfliefde kunnen komen.

Mijn overtuiging: overgewicht heeft niets met voeding te maken, maar met alles wat onder een verstoorde spijsvertering zit: oude emoties!

Wat mensen met overgewicht hebben meegemaakt:

  1. Vernedering – niet een enkel keertje, maar stelselmatig, dag in dag uit herhaaldelijke vernedering meegemaakt.
  2. Afwijzing – tot op een heel diep niveau, in en in diep afgewezen zijn. Dit kan één enkele keer zijn voorgekomen en dat was al genoeg om beschadigend te zijn.
  3. Onvoldoende beschermd geweest – bijvoorbeeld een vader is boos op zijn kind, maar de moeder doet niks om het kind te beschermen.
  4. Emoties niet mogen uiten – flinker moeten zijn dan je je voelt. Je emoties binnen moeten houden, zoals verdriet, maar ook boosheid. Beheersing werd van je geëist. Daardoor is het nu nog moeilijk om emoties te uiten.
  5. Schaamte – Dit is een van de diepste emoties. De schaamte zit diep geworteld en het vergt lange tijd aaien met de MIR-Methode, een of meer weken om het uit je systeem te krijgen.
  6. Waarheid niet mogen spreken – Mensen met overgewicht zien meestal de waarheid precies zoals die is. Als kind was dat al zo, maar ze mochten die waarheid niet uitspreken. Omstanders waarschuwden hen om vooral stil te zijn en die waarheid niet te spreken.
  7. Waarheid niet kunnen spreken – je weet iets, ziet iets hoort iets, maar kunt het niet zeggen, omdat je niet geloofd wordt. Of omdat het onveilig is om die waarheid te delen.
  8. Mist werkelijke voeding – de voeding die gegeten wordt, voedt wel, maar niet genoeg. Mensen met overgewicht missen de werkelijke voeding, hun ‘levenselixer’. Het is belangrijk op zoek te gaan naar hun werkelijke voeding, zoals creatief bezig zijn, in de natuur zijn, zingen, stilte ervaren, bewegen, etc. Werkelijke voeding is iets dat elke dag nodig is.

Wilt u meer informatie over deze methode of wilt u een afspraak maken met Paula? Bel dan met 075-6179693. Of ga naar de contactpagina.